Historien av fällbara bord och stolar

- Dec 28, 2017-

I många århundraden, har fällbara stolar länge ansetts vara en av de viktigaste bitarna av möbler och en symbol för social status. I forntida civilisationer är fällbara stolar inte bara för människor att sitta, men används även i en mängd olika formella tillfällen och ceremonier. Även om tiden ständigt skiftande, bär hopfällbara stolen alltid en symbol för makt.

De fällbara stolarna i Egypten, tillsammans med de efterföljande fällbara stolarna i Grekland och etruskiska (gamla italienska centrala och västra Italien), blev prototyperna av senare romerska Hopfällbara stolar. Under den romerska republiken började sellacurulis stolar dyka allmänt i civila domstolar. Från den ”sellacurulis” av Rome till den ”sellaplicatilis” av langobarderna till den ”faldistorium” av karolingiskt, kan vi hitta en morfologisk förändring. Genom stolsbenen korsade på båda sidor av stolen, gå rakt fram framför stolen. Detta är att betona den korsande ”X” struktur, som visar en symbol för makt. Det bästa exemplet är säte för den Franconians kung Dagobert I. före renässansen verkade indelning av Hopfällbara stolar. 16th-talet Sediadellaforbice stolen (scissor stol) konstaterades för att ärva den faldistorium's karaktär. Men de två viktigaste skillnaderna är: the'chairofpetrarca 'och the'sediaatenaglia' ärva the'Savonarola 'och the'dantesca' och deras stolsbenen korsas tillbaka till sidorna av stolen. Under barocken stolar som innehöll cross-legged ben inte vik, särskilt under Louis XIV till Louis XVI perioden, med en X-formad symbol för uteslutning. Napoleons battlefield seat ”fauteuil” härstammar etymologiskt från de gamla franska ”faldestoel” och härstammar från det latinska ”faldistorium”.

Den utveckling av fällbara stolar eftersom den hopfällbar stolen själv har blivit en populär plats för människor, det har varit en spridning av former och hantverk. Också eftersom den hopfällbar stolen inte redan innehåller för mycket symbol för makt och värdighet, lett det också till utveckling av nya funktioner och ny design. I slutet av artonhundratalet, fällbara stolar var utilitaristiska design för utilitarister, och olika former av sittplatser fanns tillgängliga för olika ändamål. Fällbara stolar har en lång historia av militär användning. Det behöver ha en enkel kompakt utseende, och bekanta dig med hållbara funktioner. När det börjar att Visa estetik, har människor minnen av den. Men det har aldrig varit vackert utformade. Det namnet Napoleon stol fauteuil från den gamla fransmännen ”faldestoel” härstammar från latinets ”faldistorium”, namnet på den senaste hopfällbar stolen med värdighet och ädla menande, och Napoleons stolen ”fauteuil” har varit namnet på executive sätet och det. Tiotusentals patent världen över är nya idéer om Hopfällbara stolar. Formgivare, uppfinnare och vanliga hantverkare alla lägger sin energi på seat design

Teslin fällbara bord och stolar

Teslin fällbara bord och stolar

, Den fokuserar väldigt mycket på den fällbara, justera och tröstande av stolar, men inte alla massproducerade stolar inkludera genomarbetade mönster. Hopfällbar och bärbar produkter är på uppgång, och branschen producerar de minsta och lättaste delarna att göra stoppade möbler som passar alla väder och klimat förhållanden. Människor kan se olika fällbara stolar i camping, beach rekreation, sportevenemang, etc. Det är en stol som passar alla vanor och behov. Hopfällbara stolar kan användas i skolan skrivbord och stolar och i biografer och teatrar... Det primära målet att skapa en grundläggande sätet är att ge en kort paus som kan enkelt vikas (och stuvade). Fällbara stolar har blivit en integrerad del av möbler. De modernaste fällbara stolarna utformades efter omfattande social utredning och tekniska diskussioner: efter industrializationen (thonet), med tysken Bauhaus teori, utformningen av de fällbara stolarna började att frodas mellan 1965 och 75.