Leksakblock: Konstruktionsspel för livslångt lärande: Äldre barnförmåner för

- Dec 12, 2017-

Vi kopplar ofta med att leka med småbarn, men vi har ingen anledning att tro att fördelarna slutar när barn går in i skolan. Som jag noterar i den här artikeln föreslår en ny pilotstudie att första sorterare som engagerar sig i den dagliga byggverksamheten kan öka sin matematikförmåga, rumsliga resonemang och verkställande kontroll.

Dessutom, som nämnts ovan, kopplar studier av tweens och ungdomar länkbyggnadsspel med överlägsen prestanda på tester av rumsförmåga och matematik (Oostermeijer et al 2014, Richardson et al 2014)

Men jag tror att det mest övertygande beviset kommer från vardagen. Vi vet att människor lär sig av att träna, och byggare som skapar småskaliga strukturer måste klara samma fysik som begränsar broarnas och katedralernas konstruktion.

Därför bygger ingenjörer och forskare fysiska modeller: det hjälper dem att testa och utforska sina idéer. Om du vill få ett intuitivt grepp om hur kraften i spänning och kompression fungerar, är praktisk erfarenhet av konstruktion ovärderlig.


Så det verkar ganska uppenbart att äldre barn också dra nytta av att bygga. Nyckeln till att hålla dem engagerade är att hitta åldersrelaterade, stimulerande material. LEGOs vädjar till många, men mina personliga favoriter är dessa plankor: KEVA Contraptions Plank Set , och KAPLA 200 block naturliga oavslutade trä tallar med lagerförråd och guidebok . Dessa system med identiska plankor har presenterats som populära, praktiska utställningar i många vetenskaps- och barnmuseer. Men akta dig - bygga med dem kräver lite skicklighet, tålamod och god humor. De svänger enkelt och kanske inte är lämpliga för små barn som fortfarande utvecklar dessa färdigheter.