Vet du vad du ska leta efter i en bricka?

- Nov 20, 2017-

Serveringsbrickan är utan tvekan en av de mest mångsidiga tillbehören i hemmet. Det kan användas som en plats för mat och dryck, eller det kan också hjälpa dig att organisera grupperingar av objekt, såsom barware och ljus. Och ibland kan större brickor med upphöjda sidor hjälpa till att hålla små staplar av tidningar snyggt och innehålla. Dessutom är ett färgstarkt serveringsfack ett enkelt sätt att få en dekorativ accent i ett rum.

Storleken, formen och utseendet på ett serveringsfack beror i stor utsträckning på din stil, men här är några allmänna tips att tänka på när du handlar för en.

image.png

Bestäm av material. Brickor av metall är bra för att servera mat och dryck eftersom de har ett naturligt elegant utseende, och de är också slitstarka och lätta att rengöra. Detsamma gäller melamin; men det finns en möjlighet att blekna över tid från frekvent tvättning. Träbrickor fungerar faktiskt bäst som att organisera bitar som kan hjälpa till att hålla saker som fjärrkontroller och till och med små staplar tidningar som finns. Om du har en osmanskan, försök använda den som ett soffbord och placera ett träspisfack på toppen för ett polerat utseende. När det gäller rottingbrickor fungerar de bra både inomhus och ute som en yta för att sätta ner en bok eller en drink. Men kom ihåg att de flesta rottor som används för brickor är råa, vilket innebär att de absorberar vätskor och slutar bli färgade eller konstigt klibbiga).

Tänk på lacklackeringar. Träbrickor med lackerad yta har ökat mångsidigheten, eftersom den glansiga beläggningen skyddar dem från vätskor och matfläckar. Detta gör också rengöring det enklare eftersom allt som krävs är att torka ner ytan. Laklacker tenderar dock att innebära en högre prislapp, men om du vill få en bricka som du använder över åldrar är det värt den lite högre kostnaden. Vårt val: Lack träfack av West Elm

Gå åt sidor och handtag. Serveringsbrickor med upphöjda sidor (minst 2 "höga) är speciellt användbara eftersom de hjälper till att hålla drycker från att toppla över och de kan också hålla objekt som ingår. På samma sätt är brickor med handtag ett plus eftersom de är lättare bärbara än de utan handtag, som ofta används som en stationär organiseringsdel. De flesta serveringsbrickor har uttagshandtag, vilka är hål utskurna från de upphöjda sidorna av brickan. Dessa ger ett fast grepp, men de kan också ibland skära i handen. Det enda undantaget? Rattan och metallhandtag som ibland sträcker sig från ändarna av brickor - de är inte bara starka utan de skadar inte dina palmer som uttagshandtag. Vårt val: Multicolour Medallion serveringsbricka från Target

Letar du efter en serveringsfack? Kolla in vad vi har rundat upp från marknaden. Och låt oss veta vad du tycker om att servera brickor i kommentarerna nedan.

Har du något att säga? Var noga med att kolla in Stylelist Home på Twitter , Facebook och Pinterest .